Čokoládovo - tvarohová šarlota s banánmi.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 6 vajec, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 120g hladkej múky,1 ČL kypriaceho prášku, 3 PL kakaa, ríbezľový /ja som dala čučoriedkový, ale môže byť aj malinový alebo z lesného ovocia/ džem\r\n Plnka: 2 x 250g jemného tvarohu, 250 ml šľahačkovej smotany, šťava z jedného citróna /alebo štipka kyseliny citrónovej a 1PL vody/, 1 balenie /6 plátkov/ želatíny, 1 balenie vanilínového cukru\r\n Okrem toho: banány /mne postačili tri kúsky,ale každý podľa chuti/, čokoládová poleva alebo poťahovka alebo aj nič - na vrch.

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielka si oddelíme od žĺtkov, vyšľaháme s polovicou cukru do tuha, žĺtky si vymiešame s druhou polovicou cukru do penista a múku zmiešame s kypriacim práškom a kakaom. Do žĺtkov striedavo pridávame múku a sneh z bielkov, opatrne premiešame a vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme na 190 stupňov asi 10 minút, potom cesto stočíme do rolády, necháme mierne vychladnúť, rozvinieme, natrieme džemom a znovu stočíme do rolády.

Misku si vystelieme potravinárskou fóliou, roládu nakrájame asi na 1 cm kúsky a vystelieme si dno a boky misy /musí nám zostať aj na povrch/, do misy na roládky si poukladáme banány /ja som si ich prekrojila na polovicu a potom ešte po dĺžke prerezala napoly a na dno som si nakrájala kolieska banánov - niečo vystalo aj na povrch/, navrstvíme si tvarohovú plnku, naukladáme kolieska banánov, uzavrieme roládkami, prikryjeme fóliou, mierne zaťažíme tanierom a necháme aspoň 12 hodím tuhnúť.
Tvarohová plnka: tvaroh si vymiešame s cukrom a citrónovou šťavou, želatínu si namočíme do studenej vody, keď napučí, vyžmýkavame ju a rozpustíme. Smotanu vyšľaháme dotuha, do tvarohovej zmesi si vmiešame želatínu a zľahka aj šľahačku.
povrch môžeme poliať čokoládovou polevou alebo potiahnuť čokoládovou poťahovkou - ja som použila túto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13414