Kávové zrná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balík piškót (120g) menší, 40g -60 g masla, 3 lyžice mletých orechov, 2 lyžice práškového cukru, 1 kávová lyžička nesky (myslím tým suchú kávu, nie kvapalinu:o), 1 -2 lyžice mlieka, štamprlu rumu*** na polevu: várová čokoláda, cera

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je približne na 30 kúskov-takých menších povedzme max.3,5-4 cm dlhých, pôvodný recept bol x 2 , čiže na 60 kúskov.

... do misy nasypeme orechy a cukor ...
a rozdrvené piškóty...
... aj s týmto som sa musela popasovať.. toť tá nevýhoda tých, čo pučia piškóty valčekom na cesto.. takto to vyzerá, keď sa im nedajbože valček šmykne a ešte k tomu majú aj otvorené spodné dvierka na kuchynskej linke:o( robota navyše...
... do roztopeného masla pridáme lyžičku nesky a mlieko a dobre premiešame, aby sa káva rozpustila...
...maslovo kávovú zmes aj s rumom prilejeme ku suchej zmesi...
... zo zmesi som si vytvarovala šúlok, ktorý som rozdelila na rovnaké časti ako na obr. , z nich som formovala kávové zrná... do stredu som špajlou spravila čiaročku:o)
Ak sa Vám bude zdať zmes málo kávová pridajte kávy, nám stačilo.
A opäť , ak bude zmes príliš suchá , pridajte si buď roztopeného masla, mlieka alebo rumu. AK bude príliš mokrá, pridajte popučené piškóty.
... asi takto...
... a tu už sú asi všetky...
... takto sa na noc idú chladiť na balkón a na druhý deň ich stuhnuté oblievam čokoládou...
... čokoládu na polevu drobných koláčikov robievam v pomere 100g čokolády a cca 70 g cery....
... dobrú chuť....