Nepečené guličky z gaštanového pyré



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balík piškót (120g) ten menší, 250g gaštanového pyré ( kocka), 1 vanilkový cukor, 1,5 polievkovej lyžice práškového cukru, cca 40g roztopeného masla, štamprlu rumu, prípadne mlieko*** na polevu:várová čokoláda, cera.

POSTUP PŘÍPRAVY

Od Filmušky mi prišli mailom receptíky, tak som jeden z nich vyskúšala a troška ho upravila. Guličky sú naozaj dobré o čom svedčí aj to, že môj malý nejedák sladkého ich už zjedol hádam aj 5. Odporúčam kupovať pyré , keď je v akcii, inak je dosť drahé. Vydrží Vám určite, lebo sa kupuje zmrazené, takže trvanlivosť je tam minimálne 6 mesiacov.
Recept je cca na 30 kúskov.

Pyré si vidličkou rozdrvíme v miske a pridáme vanilkový cukor...
.... práškový cukor...
... piškóty rozdrvíme valčekom alebo v mixéri. Tí čo majú mixér majú výhodu jemne zomletého. My čo ho nemáme musíme robiť ručne stručne ....
.... suchú zmes si premiešame a vlejeme do nej roztopené maslo...
...štamprlu rumu....
... a rukou vymiesime takúto masu... keby sa niekomu zdala zmes príliš suchá pridajte pár kvapiek mlieka... keby naopak sa niekomu zdala príliš mokrá, že sa z nej nedá tvarovať , tak pridajte zopár pomletých piškót...
a tvarujte guličky ...
... tu sú krásavice, vyšlo mi ich presne toľkoto +2... , takže komu sa máli, kľudne robte z dvojitej porcie, zas až tak veľa ich nebolo:o)
...cez noc som ich prikryla do nádoby a dala na balkón, na druhý deň som ich oblievala čokoládou a zdobila...
... tu už sa sušia...
...skladujem ich v uzavretej nádobe na balkóne... dobrú chuť...