Báječná bábovka s vaječným likérom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajíčka, 200 g prášk. cukru, 2 ks vanilkového cukru, 200 ml oleja, 200 ml vaječného likéra, 100 g PH múky, 100 g zemiakového škrobu Solamyl Dr. Oetker, 1 kypriaci prášok

POSTUP PŘÍPRAVY

Príprava: 20 minút, pečenie 50 minút.
rýchla príprava, z klasického piškotového, nie treného cesta. úžasne jemná a zároveň hutná konzistencia. báječná príchuť likéru... Bábovka by vraj mala zostať čerstvá viac dní, ale to vám potvrdiť už neviem ,-)

POSTUP VO FOTOPOSTUPE

Celé vajíčka najrpv asi pol minúty vymiešame v mixéri so štipkou soli, potom pridáme prášk. cukor a vanilkový cukor a mixujeme na najvyššom stupni rýchlosti do peny. Potom znížime na najnižší stupeň a tenkým prúdom vlejeme olej a potom likér. Nemixujeme dlho, pena by spadla, hned po pár sekundách, ako vidíte, že je olej zapracovaný, mixér vypnite.
Zmiešame muku, solamyl a prášok do pečiva.
Zmiešanú múku, solamyl a prášok do pečiva postupne metličkou zľahka zapracovávame do vaječnej masy. Bábovkovú formu (moja má priemer 26 cm) dobre vymastíme, vysypeme hrubou múkou (najlepšie, ak si to pripravíte ešte predtým).
Hned do nej vlejeme piskotu a dáme piect do predhriatej rúry 180 C. Bábovka sa má piecť 50 minút. Ked začalo vrch chytať, prikryla som ju papierom na pečenie v dvoch vrstvách.
-
Po upečení necháme aspoň do vlažna vychladnúť a vyklopíme.
xx