°°°Anglický koláč°°°



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***Recept je z časopisu Dobré jedlo, je vynikajúci *** 3 vajcia, 200g práškového cukru, 2 lyžičky vanilkového cukru, 200ml oleja, 150g najemno postrúhanej mrkvy, 150g kompótového ananásu, 100ml ananásovej šťavy, 250g hladkej múky, 150g celozrnnej múky, 3 lyžičky škoricového cukru, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 100g posekaných orechov, soľ, práškový cukor na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, očistenú a postrúhanú mrkvu, nadrobno pokrájaný ananás a ananásovú šťavu.
2. Preosiatu hladkú múku zmiešame s celozrnnou múkou, so škoricovým cukrom, sódou bikarbónou, soľou, s orechmi a premiešame. Sypkú zmes pridáme k vyšľahaným vajciam s mrkvou a ananásom a premiešame.
3. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 15 až 20 minút pri teplote 175 °C. Koláč po vychladnutí nakrájame a posypeme práškovým cukrom.