Šťavnatá krkovička v sladko-kyslej omáčke s lečom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 500 g krkovičky /alebo toľko kuskov koľko potrebujete/, 3 veľké cibule, 100 g slaniny, 1 malá flaša leča /ak sa chcete s receptíkom pohrať môžte dať aj čerstvé paradajky a papriky cca po 2 ks/, soľ, mčk, červená sladká paprika, 1 téglik kyslej smotany na zahustenie a 1 PL hladkej múky a trocha sójovej omáčky

POSTUP PŘÍPRAVY

...jednoduché rýchle a hlavné chutné...chutné zemiačiky od Deni T. /fufík/ za inšpiráciu ďakujeme, veľmi chutné k tomuto mäsku...

...krkovičku osolíme, okoreníme mčk a sladkou červenou paprikou...
..začíname vrstviť...takže na spodok janskej misy dáme troška oleja, kopec na prúžky nakrájanej cibule a okorenenú krkovičku na nu preložíme plátky cibule a slaninky /všetko podľa chuti/...a takto vrstvíme plátky podľa počtu konzumentov...
...navrstvené plátky zalejeme 1 malou flašou leča, dolejeme cca 2 dcl studenej vody a dáme piecť prikryté pokrievkou do vyhriatej rúry cca 1 hod a 15 min. do zmäknutia mäska pri 180 st. - treba priebežne kontrolovať
...urobíme si zátrebku...z kyslej smotany, trocha sojovej omáčky a 1 PL hladkej múky...aby sa nám zátrebka nezrazila pridala som jednu naberačku horúcej lečovej hmoty z krkovičky....
...hotové mäkké masko odložíme do tepla a zahustíme masu pripravenou zátrepkou, a dochutíme ak je potrebné, ja som už nemusela lebo som dostatočne okorenila krkovičku...všetky chute sa prepojili ...odobrala som si bokom cca 4 PL hustej masy vdaka cibuli a leča...a zvyšok som zmixovala tyčovým mixérom...necháme prejsť varom, a servírujeme...
...hotové servírujeme so zemiačikmi od fufíka alebo čo vám príde na chuť....vršok krkovičky som ozdobila odloženými kúskami cibulky a leča...brú chuť a ešte príjemnejšie varenie či pečenie...:o))