CHLEBOVÉ CELOZRNNÉ BAGETKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept je od Ivetky ID 11052 ako "Chebové slnečnicové bagetky". Ja som ho urobila inak, nakoľko som vychádzala z toho, čo som mala doma :-))) Takže: 480ml vlažnej vody, 5PL olivového oleja, 2PL octu balsamico, 3,5ČL morskej soli, 200g chlebovej ražnej múky-celozrnnej, 500g chlebovej pšeničnej celozrnnej, 2ČL cukru, 21g kvasníc. Na potretie vajíčko a na posyp slnečnicové semienka a sezamové semienka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pekárničky dáme tekuté ingrediencie, potom sypké ingrediencie. Do múky spravíme jamku, dáme soľ a zahrnieme.
Dáme vypracovať do pekárničky a necháme vykysnúť.
Ak nemáme pekárničku spravíme si cesto klasickým spôsobom.

Po vykysnutí rozdelíme cesto na 8 dielov vytvarujeme malé bagetky.
Na plech vystlatý papierom na pečenie poukladáme bagetky, necháme ešte trošku vykysnúť.
Potom rozľšahaným vajíčkom bagetky potrieme, narežeme a posypeme semienkami.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20-25 minút.
Záleží na rúre, treba sledovať, kým bagetky nechytia krásnu karamelovú farbu.


Dobrú chuť !!!!

už len vychladnúť!!! tak kráááásne voňajú :-)))
Ivetka, naozaj sú veľmi chutné a pre moju diétu ako stvorené :-))) vďaka za výborný recept :-))