Plnené zemiaky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, kyslá smotana, syr, maslo, soľ, čierne korenie, a kto chce aj kocky slaniny

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky rozrežeme na polovičky a dáme upiecť. Pečieme ich so šupkou. Po upečení vydlabeme vnútro, bez šupky by sa zemiaky pri dlabaní mohli veľmi ľahko rozpadnúť. Vnútro v mištičke zmiešame s maslom, kyslou smotanou a nastrúhaným syrom, jemne posolíme a popepríme. Zmes vložíme späť do zemiakov a ešte jemne posypeme na vrchu syrom. Vložíme späť do rúry a necháme ich tam tak dlho, aby sa všetko prehrialo a syr roztopil. Podávame s jarnou cibulkou.Kto chce, tak veľmi chutné je to aj ked do zmesi primiešame zopár malých kociek slaniny. Odporúčam nepridávať zbytočne viac vecí do plnky, zbytočne by sa tam stretlo veľa chutí a takto je to aj tak dokonalé :)...pri servírovaní posypať jarnou cibulkou ,)

aj takto krásne môžu výjsť ,)