Kuracie medailónky v slaninovom kabátiku s omáčkou z gorgonzoly



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, tenké dlhé plátky údenej slaniny, gorgonzola, 2 dl smotana na varenie, 3 dl mlieko, 1 PL múka, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

...čakala som dnes veľmi vzácnu návštevu - kamarátku, s ktorou sme sa nevideli už dlhšie a viem, že miluje jedlá so syrom, tak som ju chcela milo prekvapiť týmto zaujímavým a u nás veľmi obľúbeným jedlom :)

...pripravíme si základné suroviny
prsia opláchneme, nakrájame na približne rovnaké kúsky, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
...každý kúsok obvinieme plátkom slaniny
...a tu sú už všetky zabambúlené kúsky
...plátok masla (cca 1 cm z veľkého masla) a 2 PL olivového oleja dáme rozpustiť na panvicu
...na rozpálený tuk dáme smažiť obalené medailóniky
...po cca 3 minútach otočíme na druhú stranu, smažíme tiež cca 2-3 minúty a vyberieme z panvice
...výpek zlejeme, použijeme tú istú panvicu, ale bez tuku... len jemne pomastenú (netreba umývať)
...nalejeme mlieko
...necháme prevrieť
...do vriaceho mlieka vsypeme nastrúhanú, resp. pomrvenú gorgonzolu
...miešame, kým sa syr nerozpustí (masa nebude úplne hladká, pretože gorgonzola je hrudkovitý syr) - tu som prestala fotiť, pretože kamarátka už prišla :) V šálke si vymiešame v 1 dl mlieka 1 PL polohrubej múky a vlejeme za stáleho miešania do zmesi syra a mlieka, necháme prevrieť a na záver zjemníme smotanou na varenie. Je to výborné s chrumkavými opekanými zemiakmi, ktoré som k tomuto jedlu spravila aj dnes.