Nepečená torta s jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Nieje síce sezóna,ale aj tak som ju vyskúšala.Použila som jahôdky z mrazničky.A šťavu,čo po nich zostala som dala do plnky:) Takže,na korpus som použila:4oog sušienok,4PL mlieka,160g masla Plnka:1 smotana na šľahanie, 2 pochúťkové smotany, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 stužovač šľahačky (Dr. Oetker Smeta-fix), ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: 1 červené tortové želé (Dr. Oetker), 250 ml vody, 2-3 lyžice cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušienky rozdrvíme a zmiešame s mäkkým maslom a vlažným mliečkom.Tortovú formu namažeme maslom a vysypeme práš.cukrom.Sušienkovú hmotu natlačíme do formy a dáme na 30min.stuhnúť.
Plnka:Do smotany na šľahanie vmiešame stužovač a spolu to vyšľaháme.
Potom do šľahačky vmiešame dve pochúťkové smotany, cukor a vanilkový kaviár (semienka z rozrezanej vanilkovej tobolky). Všetko spolu dobre premiešame.Na stuhnutý korpus naukladáme kúsky ovocia - podľa vlastnej chuti a fantázie a dáme vanilkovo-smotanovú plnku.
Tortu vložíme do chladničky.
Pripravíme si polevu - tortové želé podľa návodu: Obsah sáčku zmiešame s 2-3 lyžicami cukru, pridáme 250 ml vody a dôkladne premiešame. Za stáleho miešanie privedieme k varu a varíme ešte asi 1 minútu. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Keď je želé vlažné, zalejeme ním plnku na torte.
Tortu zase vložíme na minimálne 2-3 hodiny do chladničky.