Jogurtový slaný koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 500 g bieleho hustého jogurtu, 50 g kyslej smotany, 400 g polohrubej múky (Promix PK), soľ, 1 pdp, 2 vajcia Plnka: 100 g šunky, 2 paradajky, 200 g eidamu, kečup, olivy, pizza korenie,

POSTUP PŘÍPRAVY

Pôvodný recept rátal len s 250 g jogurtu, ale keďže ja som dosť hustý smotanový jogurt, tak som ho dala dvakrát toľko. Cesto bolo jemnučke. Plnku je možné obmieňať podľa stavu v chladničke. Postup v obrázkovom postupe.

Suroviny na cesto dobre vymiešame, roztrieme na plech vyložený papierom na pečenie a natrieme vrstvou kečupu.
Posypeme pizza korením, na to dáme vrstvu postrúhaného syra a potom už len čo nám chutí.
Zakončíme vrstvou strúhaného syra.
Upečený koláčik, resp. skôr pizza, ale na názve nezáleží.