punčové rezy sissy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

(ak nechcete plát navrchu môžete na plnku dať priamo polevu, tým pádom dávka na dve cesta, čiže pomer 40dkg múka a cukor a mlieko a olej 2dcl a prášok iba 1celý:

ingrediencie na 3 pláty cesta (na normálny veľký plech)

60dkg hladká múka
60dkg práškový cukor
3dcl olej
3dcl mlieko
1 a pol prášok do pečiva
12 vajec (pozor je toho veľa, treba väčšiu misu)

na zlepenie:
ríbezľový džem

Plnka:
1 marhuľový kompót, pol sáčiku kokosu (ja dávam od oka aby to bolo také hustejšie, ale kto nemá rád nemusí - moja sestra nedáva a ani ja keď má prísť), rum 1dcl (ak pre deti tak rumovú esenciu tiež podľa chuti), na prifarbenie buď višňová alebo ríbezľová šťava (alebo niečo ružové ja dávam tieto šťavy troška - inak kto má rád aj vykôstkované višne sú v tom super), roztrhaný celý plát jeden a podľa chuti cukor (to dávam iba vtedy ak je marhuľový kompót moc kyslý) skrátka musí vám to chutiť
Poleva:
2 sáčky polevy Dr. Oetker

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšľaháme žĺtky s cukrom, potom pridáme olej, potom mlieko a múku s práškom do pečiva postupne zapracujeme opatrnne, nakoniec sneh z bielkov a postupne upečieme všetky pláty. Cesto dáme na pečiaci papier alebo kto má rád tak vymastiť a vysypať múkou a pečieme na 200 stupňov cca 20 minút (no však poznáte kedy je upečené). Ten najškaredší roztrháme na kúsočky. Kúsočky nasypeme do misy, pridáme celý marhuľový kompót, kokos, rum, niečo na zafarbenie a podľa chuti aj trocha cukru aj je moc kyslé. Na plát natrieme ríbezľový lekvár (alebo nejaký iný kyslý, skúšali sme aj iný, tento bol najlepší, určite nie sladký lekvár, nie je to ono), naťapkáme rukami celú masu, uhladíme, masu natrieme ríbezľovým lekvárom a dáme posledný plát. Na ten úplne jemnulinko natrieme lekvár aby nám dobre chytila poleva. Polevu pripravíme podľa návodu (pozor rýchlo tuhne) a rozotrieme na cesto. Krájať môžeme hneď ako poleva trocha stuhne. Robím takto aj torty rôzne tvary a to robím tak, že dva pláty položím na seba a povykrajujem tvar a zbytky potrhám do plnky takže je torta potom vyššia a postup je ten istý a ak chcete nejaké zaoblenia aj na vrchu tak si nechám plnku aj na vrch a kľudne sa môže aj marcipánom alebo inou polevou poliať. Dobrú chuť