Mexický guláš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hovädzieho mäsa 3 cibule, také väčšie paradajkový pretlak hrášok buď mrazený alebo v konzerve hl. múka olej, soľ, MČK

POSTUP PŘÍPRAVY

Hovädzie mäsko umyjeme a nekrájame na kocky.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
Do hrnca /ja používam taký nižší hrniec alebo hlbokú panvicu/ dáme olej a na oleji opečieme cibuľku, keď má už takú správnu farbu a vzhľad tak pridáme mäsko, trochu opražíme pridáme soľ a MČK a paradajkový pretlak, ktorý trochu podusíme v šťave, čo pustilo mäsko, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
Keď je gulašík veľmi riedky môžeme ho pred koncom zahustiť zátrepkou /múka s vodou rozmiešaná/.
Necháme prevrieť a pridáme zo dve až tri polievkové lyžice hrášku a hotovo.
K mexickému gulášiku podávame ryžu uvarenú so zvyšným hráškom z konzervy, ak dávate mrazený tak stačia 2- 3 lyžice hrášku.
Servírujeme tak, že do stredu taniera dáme kopčeky ryže a okolo nalejeme guláš.

Dobrú chuť