Prikryté bravčové mäso :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové mäsko,sol,mčk,oregano,ml.sladku papriku Na prikryvku-2vajcia,2dcl mlieka,3staršie rožky,100g hl.muky,1dcl bieleho vina,olej,korenie,petržlenovu vnať

POSTUP PŘÍPRAVY

tento receptik som vyskušala z kauflandu a je vyborny :-)
Mäso nakrajame na menšie medajlonky a naklepeme z oboch stran.Nasolime,okorenime mčk,oreganom a sl.paprikou.Sprudka opečieme na oleji.Na spodok pekača dame trocha oleja a poukladame opečene maso.V mise urobime prikryvku na mäso.Zapneme ruru na 220 stupnov.Do misy si nasypeme 100g hl.muky,pridame cele vajcia.Nalejeme vino,pridame nakrajame šunku alebo salam.Do druhej misy nalejeme mlieko,pridame na male kusky nakrajane rožky a nechame nasiaknut mliekom.Rukou premiešame.Potom rožky dame do zmesi,pridame nakrajanu petržlenovu vnat a dobre premiešame.Osolime a navrstvime zmes do pekača na mäso.Pečieme pri teplote 220 stupnov cca 40minut.Podavame so zemiakmi. :-)
Dobru chuť