BAGETKY S DATLAMI



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

160ml vlažnej vody, 1ČL kr.cukru, 1/2 ČL soli, 50g žitnej múky, 230g pšeničnej múky hladkej, 12g kvasníc, trošku olivového oleja. Na ozdobu odkôstkované rozpolené datle. /trošku múky a vody bokom/ pre zahustenie, alebo zriedenie cesta.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do nádoby v pekárničke dáme vodu, cukor, olivový olej, dáme múku do ktorej urobíme dierku, dáme soľ, a zahrnieme múkou.
Necháme vypracovať cesto a vykysnúť.
Vykysnuté cesto vyberieme, na pulte rozdelíme na štyri časti, vytvarujeme bagetky.
Poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a ešte necháme cesto chvíľku pracovať.
Potrieme osolenou vodou urobíme zárezy, do ktorých vtlačíme polovičky datlí.

Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov cca 25 minút.

Dobrú chuť :-))))

Už aby vychladli :-))))) dávala som menej datlí, lebo mám diétu :-)))) ale inak robím do každého zárezu :-)))