Slivkový koláč s mrveničkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 125gr mäkkého masla 100gr práškového cukru 1 vajce 1 malá lyžička nastrúhanej citrónovej kôry 250gr polohrubej múky 1/2 kypriaceho prášku štipka soli Mrvenička: 125gr mäkkého masla 120gr hrubá múka 125gr práškový cukor "Plnka" 2ks slivkového kompótu, slivkový lekvár a 1/2 škoricového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z masla, cukru, vajca, citrónovej kôry a soli spracujeme hladkú hmotu, pridáme múku s kypriacim práškom. Dôkladne premiešame a nechame v potravinovej fólii odležať v chladničke. Z masla, múky a cukru si urobíme mrveničku a tiež dáme do chladničky, aby sa nám lepšie strúhala na koláčik. Odležané cesto si rozvaľkáme na vymastený a múkou vysypaný plech, ja to robím tak, že si ho vaľkám rovno na plechu s rovným pohárom, neviem ho tak prenášať ako to kedysi robili naše babky :-) na rozvaľkané cesto si rozotrieme slivkový lekvár a poukladáme odkvapkané slivky, posypeme jemne škoricovým cukrom. Na vrch už len nastrúhame mrveničku a dáme piecť pri 180 stupňoch 35min. Plech môžme použiť klasický obdlžníkový alebo aj vlnkovaný okrúhly. Dobrú chuť!!!