Gigantický šalát alebo jednoduchý jesenný šalát z gigantu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jesenný kaleráb typu Gigant - ja som dala 1 a 1/2, 1 pór, 4 ks červenej papriky, 1 hrnček vody, 1 PL kryštálového cukru, soľ, drvená rasca, 3-4 PL olivového oleja, umeocot alebo citrónová šťava alebo klasický ocot

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi chutný, veľmi jednoduchý šalát, ktorý robievam, kým sú na trhu tieto výborné kaleráby, ja ani neviem, ako chutí varený, lebo ho stihneme zjesť ešta za "živa"...xixi.
POSTUP je veľmi jednoduchý - kaleráb ošúpeme a na veľkom strúhadle postrúhame - túto časť roboty prenechávam mužskej časti, pretože to chce veľa sily, takže kto je po ruke, buď manžel alebo syn, ale stalo sa, že to ostalo aj na mne, keď nebolo doma nikoho, prežila som to...potom kaleráb osolíme, radšej menej ako viac, pridáme pokrájané papriky a pór, rascu a olivový olej, premiešame. V hrnčeku studenej vody si rozpustíme cukor, ktorý potom nalejeme na kaleráb. Nakoniec podľa chuti okyslíme a môžeme podávať. Nestihla som urobiť foto misy, kým bola ešte plná, snáď to stihnem nabudúce. Dobrú chuť!