Kuracie pečienky po gazdovsky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

oravská slanina, 3-4 cibule, 500g kuracích pečienok, 1 ČL vegety, 1 ČL sl. mletej papriky, majoránku,

POSTUP PŘÍPRAVY

slaninu nakrájanú na plátky (nie hrubé) poukladáme na dno hlbšej vačšej panvice, a z oboch str. poopekáme. Potom na to poukladáme cibuľu nakrájanú na širšie pásiky, na to dáme umyté pečienky, buď vcelku alebo menšie kúsky a dusíme pod pokrievkou cca 15-20 minút. Potom pridáme vegetu, papriku a zamiešame, dusíme ešte asi 10 min. nakoniec posypeme majoránkou.ale už nevaríme. poprípade ešte soľ.
Príloha môže byť ryža, zemiaková kaša,alebo chlieb. Chutí za tepla ale aj na studeno.