Pomarančové kačacie prsia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kacacie prsia *MARINADA: kora aj stava z pomarancov * med al.kukuricny sirup * sojova omacka * struhany zazvor * sol * balsamico ocot * olivovy olej *(pomer surovin si upravte podla chuti,a poctu osob,pre kt.varite,ja som tiez vazila len okom:) )

POSTUP PŘÍPRAVY

Jeseň už cítiť vo vzduchu,a akosi automaticky sa mi začiatok jesene vždy mieša aj s vôňou chrumkavéj kačičky,lokší,a burčiaku...:)
Tentokrát sme klasiku vynechali,a rozhodli sa kačičku pripraviť trošku exoticky:)

kacacie prsia si umyjeme,a smelo sa pustime do rezania kozky krizom -krazom:)
potom si ich kozou nadol postavime na rozpalenu panvicu,a smazime ,kym nam nepustia vonavu stavicku a tuk..obratime,a posmazime aj z druhej strany..
medzicasom si pripravime marinadu zmiesanim vsetkych surovin...
predsmazene kacacie prsia vlozime do pekaca,a bohato potrieme marinadou..
trubu si predhrejeme na 200C,a kacicku pecieme tak 30-45 minut..proste do chrumkava:)
rozporcujeme,a podavame napriklad s pomarancovymi tagliatelle(natrafila som na ne v Lidl,ale to uz bolo davno:( )