Pečená tekvica hokaido vynikajúca chuť odporúčam!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 tekvica hokaido, soľ, cesnakový olej, petržlenová vňať, listy šalátu

POSTUP PŘÍPRAVY

Celú tekvicu aj so šupkou umyjeme a osušíme. Potom ju rozpolíme, dužinu s jadierkami vyberieme a pokrájame na plátky. Každý plátok osolíme a necháme pár minút odstáť. Potom jednotlivé plátky poukladáme na vymastený plech a vložíme do vyhriatej rúry piecť. Asi po 15 minútach pečenia plátky pokvapkáme cesnakovým olejom a dopečieme. Zapečenú tekvicu podávame teplú, posypeme nasekanou petržlenouvou vňaťou a dozdobíme listami čerstvého šalátu. Je to vynikajú ako ľahká večera alebo je to vhodné aj pre vegetariánov. Môže sa to podávať ako príloha k mäsu, ale mi sme to jedli takto samé no výborné to bolo robili sme to prvý krát a určite nie posledný vyskúšajte!