Labužnícke bravčové karé



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 bravčové kotlety s kosťou á 150g, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, 1 lyžička solamyl. 5 strúčkov cesnaku, 2 mäsité papriky /červenú a žltú/, 150g šampiňónov, palička domácej klobásky /čerstvej-mäkkej/, 1,5 dcl bieleho vína suchého, 2 vetvičky rozmarínu, 1 dcl vody, 1 lyžica hladkej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Kotlety naklepeme, do misky si pretlačíme dva strúčky cesnaku do cca. 1 dcl ojeja - zmiešame a vmasírujeme zmes do mäsa, okoreníme, osolíme a jemne pasypeme hladkou múkou. Vo väčšej pánvici rozohrejeme olej a kotlety z prudka opekáme z oboch strán cca. 3-4 min. aby sa nám zatiahli, následne si nakrájame na drobno zvyšné 3 cenaky a posypeme nimi kotlety - dusíme, ešte 5 min. Kotlety vyberieme a dáme bokom, vo výpeku orestujeme nakrájané šampiňóny , pridáme na prúžky nakrájané papriky, prilejeme víno, pridáme na koliečka nakrájanú klobásku, vetvičky rozmarínu, ak sa vám zdá, že budete mať málo šťavy tak dolejte vodou a dochute vegetou, nechajte dusiť cca. 5 min., pridajte kotlety a duste ešte 5 min. aby sa prehriali, ten kto má rád hustejšie omáčky si môže šťávu zahustiť solamylom, buď si lyžičku solamylu rozmieša v troche studenej vody, ale to priamo prisype do jedla, ale opatrne a pod stálym miešaním, aby nám nevznikli hrčky. Ako prílohu ja volím opečené zemiaky. Dobrú chuť!!!

ingrediencie
ingrediencie
Kotlety naklepeme, do misky si pretlačíme dva strúčky cesnaku do cca. 1 dcl ojeja - zmiešame a vmasírujeme zmes do mäsa, okoreníme, osolíme a jemne pasypeme hladkou múkou.
Vo väčšej pánvici rozohrejeme olej a kotlety z prudka opekáme z oboch strán cca. 3-4 min. aby sa nám zatiahli, následne si nakrájame na drobno zvyšné 3 cenaky a posypeme nimi kotlety - dusíme ešte 5 min.
Kotlety vyberieme a dáme bokom, vo výpeku orestujeme nakrájané šampiňóny , pridáme na prúžky nakrájané papriky, prilejeme víno, pridáme na koliečka nakrájanú klobásku, vetvičky rozmarínu, ak sa vám zdá, že budete mať málo šťavy tak dolejte vodou a dochute vegetou, nechajte dusiť cca. 5 min.
...pridajte kotlety a duste ešte 5 min. aby sa prehriali, ten kto má rád hustejšie omáčky si môže šťávu zahustiť solamylom, buď si lyžičku solamylu rozmieša v troche studenej vody, ale to priamo prisype do jedla, ale opatrne a pod stálym miešaním, aby nám nevznikli hrčky.
Ako prílohu ja volím opečené zemiaky. Dobrú chuť !!!