Mandľové venčeky alebo praclíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 dkg mandlí, 4 dkg praškového cukru, 10 dkg masla, 14 dkg polohrubej múky, 2 balíčky vanielky.
Tak toto je výborný receptík, pokiaľ máte radi mandle...

POSTUP PŘÍPRAVY

Mandle si pomelieme, pridáme cukor, maslo a múku, spracujeme. Z cesta si urobíme jeden valček, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky. Z jednotlivých kúskov ušúľame tenké valčeky, ktoré formujeme do venčekov.
Prípadne, ja som robila praclíky, tak sa mi viac páčili ako obyčajné kolieska. Pečieme pri teplote 180°C do rúžova.
Po upečení, ešte teplé, obaľujeme vo vanielkach. Môžeme, keď vychladnú, aj namočiť v čokoláde...
Vyskúšajte, určite nebudete banovať :o)

Toto sú potrebné surovinky
Všetko spolu zmiešame
a vypracujeme cesto
Z cesta ušúlame valček, asi 30 cm dlhý
a rozdelíme ho, mne to vyšlo na 31 kúskov :o)
Každý kúsok rozšúlame na asi 10 cm dlhý pásik a formujeme ho postupne do praclíka
a robíme praclíček
...takto nejak by to mohlo aj vyzerať (minimálne) aj krajšie!
Postupne si všetky takto zmotkáme :o) a dáme na vymastený plech.
Vložíme do vyhriatej rúry, kukneme čas, stopneme si nejakých 15 minút.
Upečené, ešte horúce obaľujeme vo vanielkach a môžme pridať aj práškový cukor.
Inač tie v strede nie sú prihorené, boli trošku tenšie tak sú tmavšie, akosi mi to tak hrozne odfotilo!!!
Aby ste si nemysleli...
A tu už máme hotové, obalené v cukru, už ich len nechať vychladnúť a dobre ukryť až aj na Vianoce ostanú :o))

A toto je moj prvý foto-dokument pečenia, tak mi prosím odpustite tie nedokonalosti! :o(