Švajčiarske koláčiky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

21 dkg polohrubej múky, 14 dkg mandlí, 14 dkg masla, 14 dkg praškového cukru, škorica, citronova kôra, 1 vajce, 1 žltok, 3 rozdvené klinčeky, na potretie 1 bielok a kryštálový cukor.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto koláčiky sú výborné, robila som ich minulé Vianoce a tento rok ich urobím znova, tak sa s vami podelím o recept.
Z múky, pomletých mandlí, masla, citr. kôry, škorice, klinčekov, vajíčka a žltka vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odležať v chlade, min. pol hodinku, zatiaľ si môžeme pripraviť ďalšie cesto na iné koláčiky :o) Odpočinuté cesto vyvaľkáme na plát asi 4 mm hrubé a formičkami vykrajujeme kolieska. Každé potrieme rozmiešaným bielkom a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme ako aj ostatné koláčiky asi 10-15 min. pri 180°C.
Ten kryštálový cukor sa nám počas pečenia krásne rozpustí a vznikne z neho taký karamel...
Príjemné pečenie :o)