◄ Zavárané slivky bez vody a cukru - vo vlastnej šťave ►



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

slivky

POSTUP PŘÍPRAVY

Dávam do pozornosti jednoduché a lacné zaváranie sliviek. U nás v rodine sa tento spôsob veľmi osvedčil, takže rada by som inšpirovala aj ostatných. Možno sa to aj Vám zapáči a nájdete využitie vo vašej domácnosti.

1. Pripravíme si umyté a vykôskované slivky. Kôstky nevyhodíme, môžeme použiť na Slivkový likér z kôstok podľa receptu Slavka H.(Archaa)
2. Začneme takto pekne ukladať do pripraveného čistého pohára. Môžeme ich aj potačiť, lebo neskôr sa nám slivky zmenšia.
3. A takto pripravené naplnené poháre nás čakajú na zaviečkovanie.
4. Poháre dobre zaviečkujeme s hlavicou.
5. Uzatvorené poháre poukladáme do zaváracieho hrnca, zalejeme vodou a sterilizujeme. Teplomer necháme vybehnúť na 100 stupňov celzia a potom vypneme. Necháme v hrnci vychladnúť.
6. Vychladnuté poháre povyberáme. Zjavne sa nám slivky zmenšili, tak ako sme predpokladali. Poukladáme do špajze a v zime sa vytešujeme. Použitie je širokospektrálne, napr. do žemlovky, fantázii sa medze nekladú. My tákéto slivky používame hlavne na slivkový osúch. Dobrú chuť!