Kura á la stroganov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

olej, 2 stredne veľké cibule, 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože, 3 PL horčice, 6 PL kečupu, 5 stredne veľkých zaváraných uhoriek, 2 PL hladkej múky, 200 ml smotany na šľahanie 30%-tnej, soľ a ml.č.korenie podľa chuti, 2 PL worchestrovej omáčky, 2 PL sójovej omáčky, 1 veľká konzerva odkvapkanej sterilizovanej kukurice

POSTUP PŘÍPRAVY

V hlbšom hrnci si na oleji opražíme nahrubo nakrájané cibule do sklovita. Pridáme na 1 cm hrubé slížiky pokrájané kura a dusíme takmer do mäkka za občasného premiešania, príp. podliatia vodou (cca 40 min). Potom pridáme horčicu, kečup, najemno nasekané uhorky a dusíme do mäkka (ešte asi 15-20 min). Nakoniec poprášime múkou, zamiešame a všetko zalejeme smotanou. Necháme prevrieť, dochutíme soľou a ml.č.korením, oboma omáčkami a nakoniec pridáme kukuricu. Podávame s krátkymi cestovinami (fussilli, farfalle), s ryžou alebo so zemiakmi.

Add.: Kto nechce, nemusí dávať kukuricu - tá je tam len pre zahustenie a pridanie chrumkavosti.