Spenatove gnocchi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g uvarenych zemiakov v supke, 150 g polohrubej muky, 1vajce, 200 g spenatu, 200 g tvarohu ( hrudkoviteho), maslo ( ja som dala trochu menej ako polovicku) 2 strucily prelisovaneho cesnaku, sol, trochu syra na posyp, smotana ( v povodnom recepte nie je, ale ja som dala ako prilohu)

POSTUP PŘÍPRAVY

Moje prve gnocchi. Takto to aj vyzera. Ako nejake konske kopyta. No, co uz. Toto jedlo je take uzasne, ze musela som ho nahodit, aj ked nevyzera nejako ukazkovo:) Ak by ste sa rozhodli vyskusat, tak robte co najmensie mozne kusky a bude to nielen chutit , ale aj vyzerat na jednicku.

spenat uvarime. Staci od bodu varu 2-3 minutky. Scedime, nechame dobre odkvapkat. Po vychladnuti ho porezeme na drobnejsie
uvarene zemiaky osupeme a prelisujeme (postruhame). Najlepsie je uvarit si zemiaky v supke den vopred
pridame vychladeny spenat, muku, tvaroh a vajicko. Mierne osolime a spracujeme cesto
spracovane cesto rozvalkame na dobre pomucenej doske ( dost sa lepi cesto) asi na hrubku 1 cm. Narezeme na cca 1-1,5 cm pasiky. Potom som si to vidlickou nakrajala na mesnie kusky
na nakrajane kusky urobime vidlickou vzor gnocchi. Nezabudnite si namocit vidlicku do muky, aby sa vam nelepila
pripravene na varenie
varime v dostatocnom mnozstve vody. Davame ich do vriacej osolenej vody. Ja som pridala do vody asi 1 PL oleja. Ked takto vyplavu na povrch , su uvarene. Scedime a premyjeme v malo mnozstve studenej vody. a opat hned scedime, aby neboli studene. Scedene prelozime do misky.Ochutname, ake je potrebne dochutime solou a mozeme preliat cesnakovym maslom.
do mierne preprazeneho masla pridame dva struciky prelisovaneho cesnaku. Tymto cesnakovym maslom polejem bud cele scedene gnocchi alebo iba na tanieri . Ja som polievala iba na tanieri
pred podavanim posypeme struhanym syrom a ja som este pridala kopcek kyslej smotany. Bolo to vynikajuce!!!!! Manzel si pytal duplu a to uz neziada ziadny dalsi komentar:)