ĽADOVKY - neskutočne dobré a ľahké na prípravu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladkej múky, 200 g prášk.cukru, 300 g palmarín (hera), 100 g orechov, 2 lyžice medu, trochu mletej škorice, šťava a kôra z jedného citróna ( tá kôra nemusí byť a keď už, tak kúpená chemicky neošetrená), 1/2 malej kávovej lyžičky sódy bicarbóny

Krém:
1/4 l mlieka, 30 g hrubej múky ( t.j. 1 kopcovitá lyžica), 2 žĺtky - varíme to všetko spolu za stáleho miešania, kýmto nezhustne. K vychladnutému primiešame 100 g masla, 100 g prášk.cukru a 1 vanilkový cukor.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko zmiešame, vypracujeme cesto, rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Pečiem na 200 st. cca 10-12 minút. Vyberajú sa skôr bledšie ako tmavšie. Vychladnuté zlepujeme krémom. Zlepené necháme stuhnúť a potom namáčame v čokoládovej poleve. Ozdobíme ľubovolne: lentilkou, orechom, bielov polevou,....)
Keď sa upečú mali by do druhého dňa odstáť aby zmäkli.
Vydržia celé sviatky (no popravde u nás nie,vždy sa zjedia medzi prvými a ani návšteva nezostane len pri 1 kuse). Do cesta nejde žiadne vajce.