B Á B O V K A
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
- 4 vajcia - 20 dkg polohrubej múky - 20 dkg kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 1/2 kypriaceho prášku - 1,5 dcl vody - 1,5 dcl oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
Oddelíme si žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne pridávame žĺtky a stále ručným mixérom šľaháme. Zmiešame si kryštáľový cukor s vanilkovým a pridáme ku žĺtkam a stále šľaháme. Postupne na striedačku pridávame vodu s olejom. Keď je cukor roztopený, vypneme mixér a varechou primiešame do cesta múku s kypriacim práškom. Takto vymiešané cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme ho vo vyhriatej rúre na 180 °C s ohrevom zo spodu.
|
vyšľaháme si z bielkov tuhý sneh |
|
pridáme žĺtky a šľaháme |
|
pridáme kryštáľový cukor zmiešaný s vanilkovým |
|
postupne po troške pridávame na striedačku vodu s olejom |
|
pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom |
|
varechou múku zapracujeme do cesta |
|
cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy |
|
a takto vyzerá po upečení |
|
ešte jeden pohľad zhora |
|
rozkrojená |