Lečo bez varenia

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

paprika, paradajky, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept jeana Š. (ivusik) ID 886, ale ocaril ma jednoduchostou.
Ja som dala 5kg paradajok a 5kg papriky, lebo mam rada, ked je viac paradajok.
Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať.
Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja , zatvoríme a dáme sterilizovať/ ja sterilizujem v rure, poukladam na hlboky pekac, dolejem vodu do pekaca a pri 150 st. asi pol hodinku, z toho 15.min. to bublalo/.
Po vybratí otočiť hore dnom.
Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny.
Pani Ivke dakujem....