Bábovka s chuťou Vianoc



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

260 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 4 kopcové KL prášku DO PERNÍKA, 2 biele smotanové jogurty (dávam z Billy Zvolenský jogurt od firmy Senoble) , 100 ml oleja, 1 celé vajce, 3 kopcové PL kakaa, 1 PL kyslejšieho a nie veľmi tuhého džemu (slivkový, ríbezľový...), 1 KL čistej mletej škorice, príp. aj 2 hrste sušených hrozienok, ktoré sme si vopred namočili do vody / pár lyžíc čučoriedkového kompótu aj so šťavou / 1/2 nastrúhanej mliečnej čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmiešame sypké suroviny v jednej miske a mokré suroviny v druhej miske. Potom postupne pridávame tie sypké do tekutých a dôkladne vyšľaháme. Cesto vlejeme do vymastenej a pomúčenej formy a pečieme pri 180 °C asi 35 minút ( ja dávam v rúre zn. MORA mriežku na druhú priečku zdola, lebo keď som dávala na najspodnejšiu, tak to cesto sa pieklo dlhšie - taký malý tip). Na konci otestujeme špajdľou, či je cesto všade prepečené. Po vybratí z rúry možno ihneď vyklopiť bábovku na tácku.


Add.: Vždy, keď túto bábovku jem v takýto usmoklený a zachmúrený čas, pripomenú sa mi vianočné chvíle strávené pri pečení medovníkov a počúvaní kolied s padajúcimi vločkami snehu za oknom ...