Vystužovanie poschodovej torty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

aj na túto tému som mala viac otázok, tak pridávam postup ako to robím ja

POSTUP PŘÍPRAVY

...

... spodnú tortu si potiahneme a napicháme do stredu slamky-duté( na pitie) alebo špajdle...najčastiejšie dávam tak 5-6 pri ťažších tortách, ktoré budú nasledovať, tu som dala len tri, lebo vrchná mala len 1,5kg
špajdlu si povysunieme a odstihneme asi o 2-3 mm menej ako je výška torty, keď zaťažíme na špajdle vrchnú tortu, aby nestála len na špajdliach... stalo by sa tak, keby boli vyššie ako spodná torta, aj keď len o 2-3mm, už by nám vrchná torta pekne nesadla na spodnú a mohla by balansovať
špajdličky zatlačíme
na špajdle dávam väčšinou kruh alebo štvorec (kartón) obalený alobalom, čím väčšie máme druhé poschodie, tým väčší kartón dávam, toto bolo mini poschodie, tak nech vás nemýli veľkosť ...
a na to ide vrchné poschodie...takýmto systémom pokračujeme aj pri viacerých poschodiach, podobne som vystužovala torty, ktoré mali 15-17 kg a v pohode vydržali aj prepravu, aj teplé letné večery bez prepadnutia