*♥*Tatarák *♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

(ingrediencie uvádzam na 1 osobu, takže každý si urobí, koľko bude potrebovať) *************** hovädzia sviečkovica - 100 g porcie (len pre manžela o dosť viac :-D ), cca 1/2 čL z každého (mčk, mletá sladká paprika, drvená rasca), 1/2 menšej cibule, 1 celý žĺtok, podľa chuti kečupu a horčice, trocha worchesterskej omáčky a pre azbesťákov aj trocha chilli *****Na hrianky: chlieb, olej, cesnak

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso očistíme od povrchových blán, pokrájame a zomelieme (keď nerobím veľa, tak mäso škrabem nožom a to je oveľa lepšie). Mäsko sformujeme do guličiek (cca 100 g), kladieme ich do stredu taniera a lyžicou ich sploštíme. V strede tataráčika lyžicou urobíme priehlbinu, do ktorej vyklepneme žĺtko. Dookola nakladieme koreniny, cibuľu pokrájanú nadrobno a všetky pochutiny.
Servírujeme. Na stôl dáme ešte pochutiny, koreniny a každý si zamieša svoj tataráčik, kým sa upečú hrianky.
Hrianky pripravíme klasicky, ošúpeme k nim cesnak. Servírujeme ich horúce.
Ja teda nie som milovníčka alkoholu, ale v tomto prípade robím výnimku. Červené víno dokonale doplní toto senzačné jedlo.
No a keď tatarák robím len pre nás doma, tak ho pre všetkých namiešam sama a až potom dávam na taniere. My toto jedlo milujeme.

zomleté
Vytvarované
vklepnuté žĺtko
pridané korenia, cibuľa a pochutiny
na stôl ešte zaniesť worchester a kečup a niekto si rád pridá aj cibuľu...
každý si zamieša svoj tataráčik alebo tataráčisko :))
donesieme hrianky a cesnačik...
no a s chuťou sa zahryzneme a vychutnávame ...mňam :)