Vynikajúce ľahulinké šišky / langoše



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg hladkej muky special, 4 stredne velke zemiaky uvarene v supke, 2 zltky, sneh z 2 bielkov, 4 PL oleja, 4PL cukru, 1 drozdie (cerstve alebo susene,len pozor,aby susene bolo na 1kg muky,nie na pol kg), 0,5l mlieka, sol

POSTUP PŘÍPRAVY

Neviem,ci uz tu podobny recept je, mozno ano,ale ved to nevadi. Kazdopadne, su vynikajuce, najlepsie ake som kedy jedla. piekla mamka Marta

Uvarene zemiaky postruhame na jemno. Zo vsetkych surovin okrem snehu vypracujeme vlacne cesto. Tuhy sneh primiesame nakoniec. Nechame vykysnut a pecieme sisky. Su nadychane a lahulinke ako nic, tak dietujuce ani neskusajte,lebo je takmer nemozne ostat pri 1-2 kuskoch :-) Ked sa uberie trosku cukru a prida viac soli, upeciete paradne langose.