Gaštanové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 vajec, 180 g práškového cukru, 1 van. cukor, 250 g polohr. múky, 100 ml oleja, 100 ml vody, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa Plnka: 0,5 l mlieka alebo sójovej náhrady mlieka, 1 zlatý klas, 1 vanilkový pudingový prášok, 2 lyžice kryš. cukru , 1 van. cukor, 250 g hery, 2 lyžice práš. cukru i viac treba ochutnať ako je sladké pyré, 250 g gaštanového pyré, 1 lyžička rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka oddeliť od bielkov. Z bielok vyšľahať tuhý sneh, žĺtka vymiešať mixérom s cukrom, postupne pridať olej, vodu a varechou vmiešať múku s kakaom a pdp. Piecť asi 15-20 min pri 175 °C. Cesto je na menší plech nie na klasický. Ak dáte na klasický rezy nerobte len natrite plnku na korpus a posypte strúhanou čokoládou.
Zvariť mlieko a ZK, puding. prášok, cukor a van cukor na hustý puding. Heru vymiešať s cukrom a pomaly vmiešať šľahačom vychladnutý puding, rum a gaštanové pyré.