Rovná torta-ukážka plnenia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na základe viacerých dotazov vkladám postup ako plním tortu, aby bola rovná zvrchu a tým pádom , aby aj poschodová torta"nepadala na jednu stranu"

POSTUP PŘÍPRAVY

možno niekomu tento postup pomôže ...pekné pečenie

korpus po pečení väčšinou narastie na "sopku", ten hrb si teda zarovnáme a zbytok si odložíme na tvarovanie punčovinou, alebo neľútostne vyhodíme
korpus si otočíme dole hlavou, čiže spodok -pekný rovný , bude navrchu
keďže tortu robím z dvoch korpusov prerezaných napoly, to isté spravím s kakaovým korpusom, ak chcem. Ak nie, tak nemusím, pretože bude schovaný vo vnútri a tým pádom dokážem "hrb" ktorý vznikol zamaskovať, vykryť krémom... ak chcem mať však peknú rovnú vrstvu krému, tak zrežem aj kakaový korpus
čiže takto to vyzerá pred plnením
každý korpus si podľa seba "orumujeme" , "odžemujeme" čo chceme a hlavne natrieme plnkou a prikryjeme druhým plátom...každé poschodie po plnení jemne utlačíme rukou , vyrovnáme tak nerovnosti...
... a prebytočný krém z každého poschodia potom obmažeme okolo torty alebo použijeme na ďalšie poschodie, takto pokračujeme , až kým nie je torta celá naplnená
...tu vidno, že stredný kakaový korpus som nezriezala a napokon som vyrovnala nerovnosti krémom a celá torta je i napriek tomu zvrchu rovná...
takto
to isté so srdiečkom, ak robíme poschodovú tortu, dáme si extra záležať na zriezaní "hrboľov" zvrchu torty, nakoľko ak nie je spodok rovný( keĎže korpusy obraciame "dole hlavou", torta sa nám nakláŇa do strán... príjemné pečenie