CHLEBOVÝ PEKÁC s paradajkami a syrom-tip na rýchlu veceru



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 rozky alebo zemle(mozu byt aj z predosleho dna),2 struciky cesnaku,5PL olivoveho oleja,4-6 paradajok,1 cibula(väcsia),100ml silnejsieho zeleninoveho vyvaru,100ml sladkej smotany,1 vajce, 2PL sekanej petrzlenovej vnate alebo bazalky,sol,mck,200g struhaneho syru (najlepsie goudy)1-2 CL bieleho alebo cierneho sezamu(alebo oba)

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozky alebo zemle si nakrajame na kolieska.

rozlozime ich na peciacim papierom vystlany plech a opecieme v rure pri 200st asi tak 3 min
potom ich vyberieme a potrieme olivovym olejom.Cesnak si rozpoltime a potierame nim pecivo ako ked si robime hrianky s cesnakom
zapekaciu misu si potrieme olivovym olejom a poukladame do nej naspodok pecivo.Odlozime.Na panvici si tiez rozohrejeme olivovy olej co nam zostal a oprazime na nom cibulu s paradajkami,ktore sme si nakrajali na kolieska (tento krok som zabudla odfotit)
Vyvar vymiesame so smotanou,vajcom a petrzlenovou vnatou.Osolime a okorenime
vezmeme zapekaciu misu s pecivom a navrstvime na nu zmes paradajok z panvice
zalejeme smotanovou zalievkou
posypeme postruhanym syrom a sezamom.Pecieme pri 200st 30 min
potom vyberieme
a mozeme podavat