Marlenková tortička /pre Silvinka k dnešným meninkám/ - plus fotopostup



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 40 dkg hladkej múky, 1 hera, 3 celé vajcia, 1 pl sody bikarbony, 3 pl medu, 30 dkg krupicového cukru Plnka: 1 Salko, 30 dkg masla, 5 dcl mlieka, 2 vanilkové,alebo karamelové pudingy - tieto ingrediencie sú presne z receptu Gabiky, za čo jej dakujem a link uvádzam vo fotopostupe.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pri práci tejto tortičky som sa inšpirovala super chutným receptíkom od Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443, za čo jej takýmto spôsobom chcem veľmi pekne poďakovať. Je to super chutné a lahodné cestíčko neporovnateľne s tou pravou marlenkou - dávam do pozornosti všetkým čo majú radi tento koláčik, i ked viem že je tu kopec receptov na marlenku ale tento stojí za to!!!!!! Veľkou výhodou je to že človek nemusí vkuse iba valkať, iba sa pekne cesto po roztiera a rýchlo pečie. Možno je to taká netradičná tortička ale o to viac prispôsobená mojmu malému drobček-ovi Silvinkovi :o))

...takže heru roztopíme vo vodnej lázni, stiahneme z plynu a poriadne zamiešame celé vajcia, krystál. cukor, sódu bikarbonu, med a múku...naberačkou hotové cesto naložíme na papier na pečenie /vopred sme si označili z opačnej strany obvod torty, akú veľkú ju chceme mať napríklad plytkým tanierom/...roztierame až za okraj, ten rozdrvíme a použijeme na ozdobu tortičky...bližie info u Gabiky, od ktorej som použila receptík http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=42443 ...dakujeme je fakt božská nedá sa to nepripomenuť ostatným nech odskúšajú
...použila som takúto naberačku a vyšlo mi presne 8 plátov
...pečieme pri 165 st. veľmi rýchlo sa to pečie, treba sledovať cca 5 až 8 minút...piekla som za sebou takto 8x
..podľa taniera si obrežeme vychladené marlenkové pláty...a ideme pripraviť nápln
..pripravené plátky čakajúce na naplnenie do perfektného krému ...z orezkov som mixérom pripravila krásnu jemnú vonavú ozdobu...mrveničku
..krém pozostava: z uvareného salka /varila som ho ponorené vo vode 2,5 hod - v zatvorenej plechovke/, masla a uvareného pudinku z 0,5 L mlieka a 2 ks karamelový puding /ja som použila Dr. Oetker/
...vychladené salko premiesnime do misy a pridáme na kúsky nakrájané maslo, zo začiatku som to miešala ručne a potom som si na pomoc privolala mixér :o))
..pridáme vychladený puding a poriadne premiešame či premixujeme....do takého krásneho voňavého krému
...pláty som si rozložila a na každý plát aj vrchný som do stredu naložila poriadne kôpky krému tak že mi v mise ostal krém aj potiahnutie....vid foto.
...pekne som rozotrela a nezabudla som aj na boky z krému čo mi ostalo vmise...a stále mi zostalo kúsok krému ktoré som využila neskôr pri lepení xixix
..omrvinky z orezkov som poriadne posypala rovnomerne na vrch tortičky a potom som vzala tortičku do ruky a osypavala som boky...vid foto
...a teraz už je fáza pripravovania tortičky 2...kto chce môže ostať pri tejto fáze, a niekto môže pokračovať v zdobení z poťahu Jojo cukríkov
Poťah: 1 bal. jojo cukríkov cca 100 g, 2 PL vody, šťava z 1/2 citróna, tuk na vymastenie, potravinárske farbivo - modré a zelené, práškový cukorcca 400 g a potom 150 až 200 g, škrobová múčka na pomúčenie aby sa cesto nelepilo...fotopostup...http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29730&user=111855...vykrajujeme tvary podla vlasnej prestavy
...to isté z modrej ...ja som mala výhodu tú že mne ostali z predchádzajúceho pečenia poťahy, ktoré som mala v chladnične v mikroténovom vrecku, trocha som ohriala v mikrovlnke a tvarovala...
...postupne som si formovala tortičku....moja chyba je tá že ja nikdy nemám konkrétnu predstavu tá prichadza až v okamihu prípravy poťahu...a toto vyšlo z toho xixixi...lepila som to zvyšným krémom aby to pekne na omrvinkách držalo...
...prilepila boky....
...na bočný modrý lem som prilepovala zelené krúžka jemne navlhčené vodou...super to lepí...
...povrch som ozdobíla cukrárenskými striebornými guličkami...opať jemne som krúžka potrela vodou a nasypala a pekne sa uchytili...jasné zopár neposlušných zrniečok ušli..ale nevadilo nám to...:o)) my doma si to môžme dovoliť mať i takéto.
...hotová dobrotka a už len nechať chladiť a tešiť sa na degustáciu....už sa stalo...no bomba superchutná