Nugátový koláč podľa Emanuela



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 110 g hladkej múky (bezlepkovej Promix PK), 50 g kryštálového cukru, 45 g masla, 1/5 pdp, 10 g kakaa (cca 2 čajové lyžičky), 2 žltky, kvapka olivového oleja, šťipka soli Krém: 150 g nutelly, 50 g čokolády na varenie, 100 ml smotany na šľahanie, 100 ml mlieka, 1 vajce

POSTUP PŘÍPRAVY

V obrázkovom postupe.

Koláčik robil manžel podľa receptu odpozeraného z "S italem v kuchyni". Je to taký talianský koláčik. Vrch je sladučky a spodok je slankavý. Úžasná chuť vzniká spojením oboch chuti.

Pripravené suroviny na cesto.
Suroviny na cesto zmiešame, vypracujeme a necháme na 30 min. odležať v chladničke zabalené vo fólii.
Tortovú formu vymažeme maslom a vyložíme 2/3 cesta, zo zostávajúceho cesta spravíme okraje.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme nutellu, čokoládu, smotanu a mlieko. Po vychladnutí, pridáme vajce a nalejeme do formy. Pečieme pri teplote 175 stupňov 20 min.