Kokosové ježe vynikajúce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:
6 vajec
250g práškového cukru
100g kockového cukru /ak nemáte kockový môžete použiť aj obyčajný kryštálový, ale určite je lepší kockový/
1 vajce
100g pomletých orechov
1 prášok do pečiva
0,2l vody
300g polohrubej múky

Poleva:
380g práškového cukru
35g kakaa
10 lyžíc mlieka
250g masla
Rum

Kokosová múčka na obaľovanie

POSTUP PŘÍPRAVY

postup

Všetky potrebné ingrediencie
Kockový cukor v hrnci upálime dohneda, zalejeme vodou a rozvaríme. Necháme vychladnúť.
Žĺtky s cukrom a jedno celé vajce vyšľaháme do penista
Postupne pridávame roztavený a vychladnutý karamel, mleté orechy, múku, prášok do pečiva.
Do dobre premiešanej hmoty pridáme sneh z biekov.
Cesto pecieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu / pozor plech musí byť veľký pretože hmoty je naozaj dosť a počas pečenia plát krásne narastie/, alebo na mastnom papiery pri teplote 175 oC po dobu 35-40 minút
Cítite tú vôňu
Vychladnutý plát nakrájame na rovnaké kocky
Poleva:
Na miernom ohni alebo vo vodnom kúpeli miešame mlieko s cukrom. Postupne pridame kakao, tuk a dobre premiešame. Do odstavenej polevy pridáme rum. /podla chuti/
Nakrájané kocky namacame najprv do polevy / pozor lebo poleva riadne vsiaka do cesta /
a potom obaľujeme v kokose
Prajem Vám DOBRÚ CHUŤ