Jogurtové muffiny s kúskami čokolády



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 biely jogurt (150 g) * 2 kelímky polohrubej múky * 1 kelímok práškového cukru * ½ kelímka mlieka * ½ kelímka oleja * 3 vajcia * prášok do pečiva * vanilkový cukor * 1 ks polámaná horká čokoláda *

POSTUP PŘÍPRAVY

Dnes ma veľmi-preveľmi ma prekvapil môj vynaliezavý manžel. K meninám som dostala od neho krásnu, novú, teflónovú FORMU na muffiny s prianím, nech ju hneď vyskúšam, aby som mala srdce na mieste, lebo inak by som to asi neprežila. Nakoľko po ničom inom netúžim k sviatkom, (žiadne šminky ani kozmetika, darčeková poukážka ku kaderníčke, kabelka s konským sedlom Christian Dior, a už tobôž nie najlesklejší perleťový lesk na pery s tisíc trblietkami...... ) môžem byť vôbec rada, že som nedostala žehličku alebo nový mop s teleskopickou rúčkou a švédskou utierkou ako bonus. Ale klamala by som, keby som povedala, že mi tento darček neurobil radosť a tak môžem s čistým svedomím zmazať na MMB inzeráty na kúpu mafinových foriem. Urobili mi veľkú radosť a dokonca som urobila hneď aj ja radosť svojmu obdarovateľovi, a tak strašne sa tešil, že mi neostala ani jedna z dvanástich muffín..... ale on mi chcel iba dobre. Ďakujem, Riško, za ušetrených 2 tisíc kalórií, nech Ti dobre padnú! Och, nejako mi preskočila srdcová chlopňa... au

1. Do misky si vylejeme jeden biely jogurt, pooblizujeme viečko, umyjeme kelímok, pretože nám poslúži ako odmerka na ďalšie suroviny.
2. Do jogurtíku nasypeme dva kelímky polohrubej múky.
3. Prisypeme kelímok práškového cukru.
4. Nalejeme pol kelímka mlieka.
5. Nalejeme pol kelímka oleja.
6. Pridáme vajcia a vanilkový cukor.
7. Na záver pridáme kypriaci prášok do pečiva.
8. ............. a vymiešame do peny...........
9. Do igelitového sáčka vložíme čokoládku a budeme ju cápať, pokiaľ sa nerozpadne na veľa drobných kúskov. Predstavujte si napríklad svojho šéfa, bývalého priateľa, chudšiu kamarátku, bohatšieho suseda.... Možností je neúrekom, len treba chcieť.
10. Ja som si predstavila bývalú pred bývalou môjho terajšieho.
11. Až do takejto skazy ma dostali moje myšlienky na bývalých a bývalé v našich predchádzajúcich životoch a jeden dobrý kvalitný tĺčik zo železa.
13. Cesto nalejte do muffinkových papierových košíčkov poukladaných v pozore vo forme a naplňte ich do 3/4 košíčkov. Záleží od hustoty cesta - keď máte cesto redšie, dajte ho menej do košíčka, keď hustejšie, dajte viac, nemalo by vytiecť a preliať sa.
14. Do cesta nahádžte kúsky čokolády, budú božžžššššskééééé!!!!!! Teda to mi tvrdil manžel s reklamáciou, že som mohla nahádzať aj viac kúskov.
15. Takto vyzerali sekundu pred skokom do jamy levovej.
16. A takto v jame levovej. Piekla som ich nejakých 25 minút.