Luxusná čokoládová zmrzlina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250ml plnotučného mlieka, 75g práškového cukru, 50g škrobovej múčky, 1 žĺtok, 250g 80% horkej čokolády, 250ml bieleho smotanového jogurtu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento výborný recept Vám posúvam ďalej, je nájdený v Zdraví a trošku mierne upravený... A foto bohužiaľ tiež, kým sa nabila baterka na foťáku, bolo po zmrzline... Ale ináč vyzerala tak isto, len ešte tmavšie :) a bola fakt čokoládováááá :)

Do 150ml mlieka nasypeme cukor a za stáleho miešania privedieme k varu, chvíľku povaríme a odstavíme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame škrobovú múčku, žltok a roztopenú čokoládu a nad parou uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť a oba krémy dáme schladiť do chladničky na 2hod. Potom ich spolu vyšľaháme aj s jogurtom a dáme zmrzlinu zmraziť.