Zapečené kuracie prsia s camembertom a šampiňónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia, camembert (na každú porciu 1/2), smotana, šampiňóny, slepačí bujón, soľ, korenie, vegeta, provensálske korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia narezať, vyklepať, osoliť, okoreniť, ovegetiť. Opražiť na masle a oleji (ja dávam vždy 1/2 masla a 1/2 oleja), opražené rezne vybrať, a do výpeku opražiť očistené šampiňóny, poprášiť hl. múkou, opražiť ju, zaliať vodou, pridať bujón a nakoniec pridať smotanu (je na vás, či dáte smotanu na varenie, alebo 33%-nú). Dochutila som to ešte troškou provensálskeho korenia.
Opražené prsia poukladať do zapekacej misy, na každý rezník položiť 1/2 camembertu (plesnivca, hermelínu - komu čo viac chutí) a zaliať šampiňónovou omáčkou a dať zapiecť.
Je to pochúťka.

pred zapečením...