Panenka skákavá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčová panenka, soľ, farebné korenie, slaninka nakrájaná na plátky, dubáčiky, rôzne bylinky, gustin, smotana, zemiaky a pár strúčikov cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

1.Panenku si nakrájame na 150g kusy (z jednej vyjdu cca tri kusy)
*2.Panenku nasolíme a obalíme slaninkou, pokoreníme drveným farebným korením
3.Namastíme si plech olejom, vyhrejeme trúbu na 180 stupnov a pečieme cca 20-25minút

*odporúčam ešte obalene a nakorenene mäská previazať šnúrkou nech nám slaninka neutečie :)

dubákovú omáčku si pripravíme nasledovne:

*1.dubáčiky umyjeme a oddelíme stopky a klobúčiky
2.klobúčiky pokrájame na mesiačiky a stopky na kolieska
3.stopky dáme variť s trochou vody 10minút, potom ich rozmixujeme
4.do rozmixovaných stopiek pridáme mesiačiky z klobúčikov, nasekané bylinky, soľ a gustin rozpustený v smotane
5.varíme za stáleho miešania až kým omáčka nezhustne

*komu sa s tým nechce piplat, tak povarí stopky aj klobúčiky spolu a rozmixuje všetko naraz. Ja mám rada aj kúsky hríbikov v omáčke, preto ich robím oddelene:)

celú túto dobrotu podávame so zemiačikami nakrájanými na kolieska a zapečenými s troškou rozmarínu a cesnakovými strúčikami

1.nakrájaná, nasolená panenka, obalená slaninkou
2.nakorenená panenka na vymastenom plechu
1.umyté hríbiky na omáčku
2.nakrájané hríbiky
3.len stopky podusíme
4.potom ich rozmixujeme
5.Do rozmixovaných stopiek pridáme aj nakrájané klobúčiky, bylinky nasekané, soľ smotanu a varíme asi 10minút.
1.zemiačiky ošúpeme a nakrájame na kolieska, pridáme rozmarín a cesnak nelúpaný, troška oleja a soľ
2.dokonalá príloha k panenke je hotová
1. hotová mňamka
2.panenka skákavá