Koláč TRIO



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec * 250 g práškového cukru * 250 g polohrubej múky * 1 prášok do pečiva * 1 dcl oleja * 1 polievková lyžica vody * 2 polievkové lyžice kakaa * PUDING: 1 liter mlieka * 2 Zlaté klasy * 4 PL kryštálového cukru * POLEVA: 3 kyslé smotany * 4 PL cukru * NA VRCH: strúhaná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Milé mamičky, pre veľký úspech „Pudingovo-čerešňového koláča“ Vám prinášam ďalší recept z kategórie pudingových koláčov.... a pri troche skromnosti by som povedala, že je lepší ako horeuvedený s čerešňami, pretože tento sa tešil našej čudnej planéte iba hodinku po svojom narodení a už sa premiestňoval po temných zákutiach tráviaceho traktu.... no dobre dobre. Každopádne kyslá smotana na vrchu koláča radostne korešponduje so sladkým zapečeným pudingom a robí s našimi chuťovými pohárikmi divy. Tak ako dnes so svokrom - to boli veľké divy :-))), ani som nestíhala koláč krájať, svokor s najväčšou pravdepodobnosťou súťažil do Guinessovej knihy rekordov o najpahltnejšieho pojedača sladkostí upečených manželkou svojho prvorodeného syna.

1. Do misy si dáme 250 g práškového cukru.
2. Pridáme 5 vajec, ak Vaše sliepky dobre znášajú, poproste ich, aby boli veľkosti M. Ak by boli slepičky neposlušné a zniesli vajíčka veľkosti S, tak dajte ich 7 kusov a požiadajte milú sliepku, nech sa spamätá a znesie väčšie. Ak by ale tie Vaše neposlušnice znášali vajíčka veľkosti S, tak si už radšej zaobstarajte prepelice, tie menej žerú.
3. Vajíčka s cukrom vymiešame elektrickým šľahačom do peny a ideme pokračovať ďalej.
4. Pridáme olej,
5. jednu polievkovú lyžicu vody,
6. a 250 g polohrubej múky.
7. Cesto vymiešame šľahačom a pridáme 2 polievkové lyžice kakaa. Ak by kakao málo farbilo, ako moje, nechcem uvádzať značku, s kakaom malo podobnú iba farbu sáčku, tak pridajte 3-4 lyžice, aby bolo cesto čokoládovotmavé.
8. Pridajte celý kypriaci prášok do pečiva a hajde s ním na vymastený plech.
9. Ak ste plech iba vymastili, smola. Mali ste ho aj posypať múkou. Takže ste cesto vyliali na plech a pekne ho porozotierali do kútikov. POZOR!!!! Koláč ešte nedajte piecť, odolajte tomu strčiť ho do rúry, ideme si uvariť puding, ktorý nalejeme na surové cesto a až potom pôjdu vo dvojici spoločne pod oheň.
10. Do hrnca nalejeme celý liter mlieka, do mlieka
11. pridáme vanilkový cukor,
12. dva zlaté klasy, resp. dva vanilkové pudingy,
13. a 4 lyžice kryštálového cukru.
14. Uvaríme hustý puding, ktorý nenecháme vychladnúť, ani keby sa spustila prietrž mračien a zmokla by Vám na dvore tona prádla.
15. Puding nalejeme na surové cesto čakajúce na plechu. Nebojte sa nalievania, ja ho lievam priamo z hrnca, nepoužívam žiadnu naberačku, len ho opatrne lejem na cesto. Nevadí, ak pretečie cez cesto až na dno, po vychladnutí pôjde do chladničky a tam stuhne a nakrájate ho ako profesionál na úhľadné kocky.
16. Takto vyzerá všetok puding na ceste na ceste do rúry. Urobili sa vlnky, puding sa predral až na dno plechu, ale nevadí. Aj tak pôjdu spoločne do jedného žalúdka.
17. Ako dlho som piekla koláč? Asi 25-30 minút, Čas pečenia si upravte v závislosti od Vašej rúry samovoľne a bez mojich zbytočných komentárov. Piekla som ho na 180 stupňov, ohrev zhora a zdola.
18. Vlnky na upečenom koláčiku. Tie miestečká, kde sú vlnky najhlbšie, tie sú najchutnejšie. Aj svokor to prisvedčil. Pýtal si aj výslužku domov... len som nenašla slová, ako mu slušne vysvetliť, že keby ho všetok nezjedol, možno by sa ušiel aj do výslužky domov. Dedko Vladko, posielame veľa pozdravov!!!!! Aj od Laurinky!!!
19. V miske si vymiešame 3 kyslé smotany so 4 lyžicami kryštálového cukru. Ak sa na to finančne cítite, alebo ste majiteľom veľkých potravín, kľudne dajte aj 4 smotany. Heslo tohto koláča znie: Čím viac smotany, tým lepší koláč bude.
20. Smotanu natrite rovnomerne na koláčik a ostáva už iba jediné:
21. na vrch nastrúhať čokoládu. A koláč je na svete, dobrú chuť Vám vospolok!