Furmanské halušky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* zemiaky caa 1,3 kg * 1 vajíčko * 100ml mlieko * soľ * polohr.múka * ........... kyslá smotana + údený syr + slaninka
POSTUP PŘÍPRAVY
- doma sme zvykli robiť zemiakové halušky zvyčajne iba s bryndzou ... a tieto so syrom a smotanou som našla v jednej slovenskej kuchárke a bola som nadšená, tak možno to niekto tiež nepozná ako som ich i ja nepoznala a nechá sa inšpirovať .... u nás sa trvale usídili v jedálničku a už ich považujeme za bežnú klasiku :)
|
- očistené zemiaky:) |
|
a či ich buď ručne nastrúhate, alebo dáte rozmixovať ... ja si to zjednodušujem a mixujem spolu s mliekom, soľou a vajíčkom .... niekto vajíčko nedáva, ja áno .... mlieko preto, aby halušky zostali krásne žltučké |
|
zasypeme múkou .... toĺko aby nám vzniklo kompaktné cestíčko |
|
asi tak .... múka sa vždy dá dosypať podľa potreby |
|
cez haluškovač nahádžeme halušky /najskor jednu na skúšku, či sa nerozpadne a ak by sa rozletela, dosypeme múku/ .... a halušky vyvaríme v osolenej vode ................. medzitým vyškvaríme slaninku :) |
|
- vyvarené pomastíme masťou, najlepšie domácou |
|
- jaaj mne už ani tu nič nechýba ku šťastiu :)))) |
|
- syr nastrúhame a zamiešame s kyslou smotanou ................. na 2 kyslé smotany /400g/ som použila asi 200g údeného syra/ |
|
a mlsáááme :) |