Budino di Cioccolato



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml plnotučného mlieka 125 ml šľahačky 60 g cukru 1 PL kukuričného škrobu 35 g kakaa 2-3 PL vriacej vody 2 žĺtky 1 čl vanilkového extraktu 60 g horkej čokolády min 70 % kakaovej hmoty

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalšia čokoládová dobrota od Nigelly z knihy Nigella express :-)

Do hrnca si dáme cukor, kakao, škrob a vriacu vodu, riadne premiešame, po jednom pridáme žĺtka a teplú šľahačku s mliekom (nie vriacu) a vanilkový extrakt....
...premiešame a na slabom ohni varíme cca 2 min kým nám zmes nezhustne...
...odstavíme z ohňa a do horúceho pudingu vmiešame polámanú čokoládu kým sa neroztopí...
...nalejeme do menších hrnčekov, dezert je dosť sýty tak v tomto prípade je menej tá lepšia voľba :-) Dobrú chuť:-)))