Smotanovo- zeleninová pochúťka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg kuracich prs, 500 g mrazenej zeleniny, 500 ml sladkej smotany, korenie na pecene kura, mleta cervena paprika, mlete cierne korenie, sol, cesnak (5 strucikov) / cesnakova pasta, platkovy/ struhany tvrdy syr, dijonska horcica, olej,

POSTUP PŘÍPRAVY

Inspirovala som sa receptikom na zapecene bravcove kare od jana j. (Janushinka), len som pouzila kuracie mäsko, dala navyse korenie na kuriatko, ktore tam spravi vazne vybornu chut a pridala cesnakovu pastu, je vyraznejsia ako klasicky pretlaceny cesnak

Kuracie prsia si rozrezeme na rezne, kazdy rezen poprasime korenim na kura, mletou cervenou paprikou, solou, a ciernym korenim, a nasledne vyklepeme. Ja som ich potrela este cesnakovou pastou, staci aj pretlaceny cesnak.
Dame si do panvice olej a kazdy reznik si vysmazime
Ukladame do pekacika
Zmiesame sladku smotanu s dvoma velkymi lyzicami dijonskej horcice, (moze byt aj klasicka, ale dijonska ma lepsiu chut) , vlejeme do panvice k vypeku a trosku prehrejeme
Poukladame na mäsko platky syra alebo posypeme struhanym
Prisypeme rozmrazenu zeleninku, aku si zvolite je na vas
Vylejeme rovnomerne smotanovu zmes
Prikryjeme alobalom a pecieme v rozohriatej rure na 200 stupnov pol hodinu, potom dame alobal prec a zapecieme este okolo 15 minut
Upecena mnamka:o)
A nedelny obed je na svete:o)