ORIENTÁLNY HOVÄDZÍ GULÁS s baklazánom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g hovädziny na gulas,1 baklazan,olivovy olej,1cibula,1 hlavicka cesnaku,1 zelena paprika,1väcsia doza lupanych paradajok,sol,mck,miesane korenie zo sladkej mletej papriky,koriandra,rimskeho kminu cumin,chilli,muskatoveho orieska,skorice,roztlaceneho klinceka a kardamonu.Na koniec budeme potrebovat aj cerstvu alebo susenu mätu

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso nakrajame na kocky,predtym samozrejme oplachneme.Na olivovom oleji ho oprazime, podlejeme vodou a dusime takmer do mäkka.pridame nasekanu cibulu ,obsah dozy s paradajkami a zmes korenia a asi 10 min nechame takto okorenene dusit,mozeme ak je to huste este podliat trochou vody.Medzitym si ocistime baklazan,nakrajame na kocky a nechame trocha postat.Popri tom si ocistime a na pasiky nakrajame zelenu papriku a spolu s baklazanom a na platky nakrajanym cesnakom pridame do hrnca k mäsu.Pomiesame a este 20min podusime.Osolime ,ociernokorenime.Nakoniec pridame cerstvu alebo susenu nasekanu mätu,premiesame a odstavime. Ako priloha je vhodna ryza,bulgur,alebo chlieb.My sme mali s ciabattou.Mozete si k tomu pripravit aj jogurt zmiesany s trochou soli a cesnakom a mäsko do gulasu si mozete tiez zvolit lubovolne.