pusinkova domaca



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

podla toho aku velku tortu chcete si rrozpočitjte prisady:na malu tortu davam 5 vajec=bielka+1/2 kg.praškoveho cukru.na tuto tortu na obrazku som dala 10 vajec+1 kg.praškoveho cukru.
na plnku davam na malu tortu 1 maslo+2 lyžice pr.cukru +1/2 kakaa,ale my kakao nemame radi a preto davam granko alebo karamel zo salka=podla chuti.podla orginalu by tam mali isť aj tie žltky do toho kremu ,ale ja to moc neuznavam.

POSTUP PŘÍPRAVY

do staršieho hrnca(pretože sa mexerom odrgaju strany)daj bielka a v do druheho hrnca si daj vodu,pretože sa bielka mixuju nad parou.ked bude voda vrieť ,trochu stiš plyn a daj si do nej hrniec s bielkami.začni mixovať a zaroven vsypavaj cukor do bielok.a mixuješ.....a mixuješ......a mixuješ.....ked je to hotove-budeš vedieť podla toho že si namočiš prst a otočiš ho smerom hore ak ti stoji cenculik je to hotove.daj to dolu z vody a masu plniš do zdobitka.nanašaš na =pech +ja použivam obyčajny kancelarsky papier namastim s bravčovou masťou ,papier si vysttrihni podla toho aky tvar torty chceš.srdce,čislo....
nanašaš podla papiera nie velmi tenko aby sa ti plat nezlomil ani nie moc hrubo-nevysuši sa dobre.urobiš si cele čiselko,aj druhe,aj tretie podla toho koloko vrstiev chceš alebo kolko ti vyde.daš to sušiť na 50stupnov do rury.ak budeš sušiť na vyžšej teplote plat ti zožltne,ale niekomu to nevadi.ked to bude hotove poznaš podla toho,že jemne pokleplaš prstami po vrchu aj je to tvrde,skusiš pohnuť čislom na plechu ak sa ti pohne je to dobre a môže isť dalši plat.sparvne upečeny plat sa krasne oddeli od papiera.takto si to usušiš a kremom spojiš a prizdobiš,my sme zdobili 3 spôsobmi,lebo jedna chce aj krem aj čoko,druha iba čoko a treti bez ničoho:-))))))