Nevážený sypaný tvarohový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

sypké prísady:3 šálky polohrubej múky, 2 šálky kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, plnka: 750g až 1kg hrudkovitého tvarohu, sušené hrozienka, 1 až 1 a 1/2 balíčka vanilkového cukru, 125-150g kravského masla, na poliatie: 600ml mlieka, 6 vajec, ( 1 šálka=250ml )

POSTUP PŘÍPRAVY

Dnes som tento koláčik náhodou našla na nejakom fóre, recept je starý pár rokov a nedá sa mi ďalej ho neposunúť. Fakt výborný vláčny tvarohový koláč. A samozrejme rýchlovka :)
Sypké prísady si zmiešame spolu v jednej miske a rozdelíme na 2 rovnaké časti. Vyšší plech vystelieme papierom na pečenie a vysypeme doň prvú časť sypkej hmoty, zarovnáme. Tvaroh si prstami rozmrvíme ( ak máme hrozienka, tak ich priemiešame k tvarohu) a rovnomerne vysypeme na sypkú časť cesta v plechu a urovnáme. Tvaroh posypeme vanilkovým cukrom a zarovnáme povrch. Na tvaroh poukladáme rovnomerne tenučké plátky masla a posypeme druhou časťou sypkej hmoty. Urovnáme povrch. Nakoniec zmiešame vajíčka s mliekom a pomaličky polejeme celý koláč. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180-190° približne pol hodiny. Dobrú chuť :)